تحولات لبنان و فلسطین

اربعین امسال وضعیت کاپوتاژ خودروهای شخصی هنوز مشخص نیست. البته با توجه به پیش بینی تشرف ۵ میلیون ایرانی در اربعین ظرفیت اتوبوس‌ها در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد و هیچ اتوبوسی کاپوتاژ نمی‌شود.

اربعین امسال هیچ اتوبوسی کاپوتاژ نمی‌شود

به گزارش قدس آنلاین، با پایان مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، عراق هم برای برپایی اربعین در حال آمادگی است تا با ظرفیت‌های مردمی حماسه اربعین را پرشورتر از گذشته برگزار کند.

تشرف ۹۰ درصد زائران اربعین از مرز مهران در سال‌های گذشته

ستاد مرکزی اربعین کشورمان نیز از ماه‌ها قبل به منظور ارائه تسهیلات مناسب به زائران اربعین جلسات مختلفی را برگزار کرده و مسؤولان نیز علاوه بر بازدید از مرزهای زمینی در تلاشند تا امکانات لازم را برای حضور پنج میلیون زائر ایرانی فراهم سازند. هر ساله حدود ۹۰ درصد زائران اربعین به صورت زمینی به عراق سفر می‌کنند و مرز مهران نیز بیشترین تردد را در ایام اربعین ثبت‌ می‌کند. البته سال گذشته به دلیل اینکه طرف عراقی اجازه بازگشایی مرزهای زمینی را به دلیل کرونا نداد، زائران فقط امکان سفر هوایی به عراق را داشتند.

اربعین امسال هیچ اتوبوسی کاپوتاژ نمی‌شود

با این وجود، امسال عراق محدودیتی برای زائران خارجی اربعین اعمال نکرده و با مذاکرات ایران و عراق، تفاهم‌نامه اربعین ۹۸، امسال هم معتبر است و اجرایی می‌شود.

طی روزهای گذشته احمد وحیدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین طی بازدید از مرزهای جنوبی کشور از زائران خواسته تا با ماشین‌های شخصی به مرزها مراجعه کنند. البته در سال‌های قبل از شیوع کرونا بسیاری از زائران با خودروهای شخصی به عراق سفر می‌کردند و با کاپوتاژ خودروهای خود از مرز مهران به سمت عراق حرکت می‌کردند.

درخواست ایران از عراق برای برقراری کاپوتاژ خودروهای شخصی در ایام اربعین

با این وجود، همچنان وضعیت کاپوتاژ خودروهای شخصی و اتوبوس‌ها مشخص نیست و طرف عراقی به درخواست ایران در این رابطه پاسخی نداده است که در این باره امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به ایجاد ظرفیت‌هایی برای کاپوتاژ خودروهای شخصی برای سفر عراق در ایام اربعین می‌گوید: درخواستی برای صدور مجوزهای لازم برای کاپوتاژ خودروهای شخصی به طرف عراقی داده شده است، اما هنوز وضعیت سفر اربعین با خودروهای شخصی مشخص نیست.

اربعین امسال هیچ اتوبوسی کاپوتاژ نمی‌شود

وی می‌افزاید: با توجه به ظرفیت عراق و جاده‌های این کشور، شاید تعداد محدودی از ماشین‌ها امکان کاپوتاژ داشته باشند. اما ما تلاش می‌کنیم برای سهولت تردد زائران این موضوع را پیگیری کنیم.

امسال هیچ اتوبوسی در ایام اربعین کاپوتاژ نمی‌شود

در سال‌های گذشته با مذاکرات ایران و عراق، تعدادی از اتوبوس‌های زائران اربعین کوپوتاژ می‌شدند؛ تا جایی که در سال ۹۸ که بیش از سه میلیون ایرانی به زیارت اربعین مشرف شد، ۴۰۰ دستگاه اتوبوس کاپوتاژ شد. اما امسال با توجه به پیش‌بینی افزایش تعداد زائران نسبت به سال‌های گذشته، ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی نیز باید افزایش یابد.

بر همین اساس، کوثری می‌گوید: امسال موضوع کاپوتاژ اتوبوس‌ها مطرح نیست و در نظر نداریم مجوزی هم برای کاپوتاژ اتوبوس‌ها صادر شود. چرا که باید از ظرفیت اتوبوس‌ها در داخل کشور و تردد زائران به مرزها ‌استفاده شود. بنابراین، مذاکرات ما فقط برای کاپوتاژ خودروهای شخصی است و امسال اتوبوس‌های حامل زائران امکان عبور از مرزها را ندارند.

زائران اربعین امسال از ۶ مرز زمینی عازم عراق می‌شوند

امسال مرزهای مهران، شلمچه، چذابه و خسروی برای عبور زائران اربعین پیش‌بینی شده بود که احمد وحیدی، وزیر کشور از بازگشایی مرز تمرچین و باشماق نیز برای نخستین‌بار برای زائران اربعین خبر داد و به این ترتیب تعداد مرزهای زمینی اربعین به ۶ مرز رسید.

روند ارسال تجهیزات موکب‌ها از ۲۰ محرم آغاز می‌شود

البته ماشین‌های حامل وسایل ‌و تجهیزات موکب‌ها مستثنا هستند که به گفته یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی با توجه به اینکه موکب‌ها از ۱۵ شهریورماه آماده خدمت به زائران هستند، درخواست دادیم ماشین‌های حامل وسایل و تجهیزات موکب‌ها نیز از ۲۰ محرم هم‌زمان با ۲۸ مردادماه به عراق ارسال شود ومجوزهای لازم صادر شده تا از ۱۰ شهریورماه همه وسایل در عراق مستقر شده باشند.

در سال‌های گذشته همه مرزهای زمینی برای ارسال تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گرفت‌ که امسال هم موکب‌ها از مرز مهران، شلمچه، چذابه و خسروی می‌توانند وسایل مورد نیاز را به عراق ارسال کنند و در صورت شلوغ شدن مرزهای اصلی، مرز سومار نیز برای ارسال تجهیزات باز است.

پیش‌ثبت‌نام متقاضیان زیارت اربعین در سامانه سماح جمعه ۲۱ مردادماه به پایان می‌رسد ‌پس از آن ثبت‌نام اصلی از متقاضیان صورت می‌گیرد. همچنین با توجه به اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تا روز گذشته در این سامانه آمادگی خود را برای سفر اربعین اعلام کرده بودند، بیشتر متفاضیان‌ سفر زمینی را برگزیدند؛ به طوری که حدود ۷ درصد افراد سفر هوایی و ۹۳ درصد سفر زمینی را انتخاب کرده‌اند.

بلیت پرواز اربعین ۶ میلیون تومان شد

البته در روزهای اخیر هزینه بلیت پرواز اربعین ۶ میلیون تومان برای رفت و برگشت اعلام شده است که با توجه به بالا بودن این هزینه برای بسیاری از عاشقان حسینی، زائران ترجیح می‌دهند به صورت زمینی عازم عراق شوند و حتی با ماشین‌های شخصی به مرزها مراجعه یا با ماشین‌های خود از مرز عبور کنند که سازوکار کاپوتاژ خودروهای شخصی پس از قطعی شدن آن اعلام خواهد شد.

سال گذشته سفر اربعین به صورت محدود و فقط هوایی برنامه‌ریزی شده بود و طرف عراقی مجوز بازگشایی مرزهای زمینی را به دلیل کرونا نداده بود. اما امسال عاشقان زیارت سیدالشهدا علیه‌السلام در ایام اربعین می‌توانند به صورت زمینی و هوایی به عراق سفر کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.